F.A.Q.

Hoe ga jij te werk?
Ik hou vooral van spontane foto’s, dus ik probeer zo min mogelijk in te grijpen; ik probeer als het ware onzichtbaar te zijn om zo de mooiste, meeste echte foto’s te nemen. Tijdens portretshoots ga ik soms wel aangeven waar jullie het beste staan als ik een mooi plekje zie, maar ook dan mag je steeds jezelf zijn en moet je zeker niet altijd mooi lachen en in de lens kijken.
Ik sta helemaal niet graag op foto, wat nu?
Die opmerking heb ik al heel veel gehoord en ik heb achteraf nog niemand horen klagen 😉 Ik moet bekennen dat ik daar zelf ook niet goed in ben, in zo geforceerd lachen. Daarom ook dat ik mij goed kan inleven en vooral spontane foto’s probeer te nemen, die lach komt vanzelf wel tevoorschijn als jullie zich amuseren!
Waarom zouden we voor jou kiezen als (huwelijks)fotografe?
De juiste fotograaf kiezen is heel belangrijk want het gaat hier om blijvende herinneringen die je nog jarenlang kan koesteren. Kies daarom vooral een fotograaf waarvan de beelden jullie aanspreken. Kijk hier vooral eens goed rond en indien jullie zich helemaal kunnen vinden in mijn stijl zet ik mij graag 200% in om jullie van fantastische foto’s te voorzien.
Wij hebben een hobbyfotograaf in de familie, mag deze ook mee fotograferen?
Dit heb ik liever niet. Ik ben het al enkele keren tegengekomen dat je net een belangrijk moment of een hele toffe foto wilt nemen en plots… Staat die persoon daar in jouw beeld met zijn toestel. Dit zorgt natuurlijk voor minder geslaagde foto’s. Jullie vertrouwen mij het fotograferen toe en als er dan momenten als deze zijn kan ik mijn werk niet goed uitvoeren omdat er iemand plots in beeld komt met een camera of op een plaats gaat staan waar ik net wou gaan fotograferen. Ook bij fotoshoots heb ik liever niet dat er iemand naast mij staat en mijn ideeën kopieert. Uiteraard mogen er op het huwelijksfeest wel foto’s genomen worden onder vrienden en familie, maar laat die vrienden en familie gewoon zelf genieten van de speciale momenten en laat mij dan het werk doen 😉
Waarom fotografeer je enkel op locatie?
Toegegeven, ik heb me zelf nooit echt helemaal op mijn gemak gevoeld in een fotostudio maar ik vind ook dat een goede locatie zoveel meer opties heeft, je kan rondlopen, de kinderen kunnen wat spelen,… alles lijkt sowieso al spontaner als je niet opgesloten zit.
Zorgen wij zelf voor een locatie of kies jij deze?
Ik vind het altijd leuk als jullie zelf een locatie in gedachten hebben omdat deze dan waarschijnlijk aanhangt bij jullie persoonlijkheid maar ik ken ondertussen wel al enkele fijne locaties dus ik wil jullie hier zeker bij helpen!
Wat doen we bij regenweer?
Het weer in België is natuurlijk moeilijk te voorspellen en er zijn helaas niet echt veel binnenlocaties, dus indien het echt te slecht weer is kunnen we samen even overleggen om de shoot te verplaatsen naar een andere dag of eventueel gewoon een ander tijdstip op de uitgekozen dag a.d.h.v. buienradar.
Krijgen we alle foto’s na een shoot?
Ik geef jullie na de shoot of reportage (behalve als jullie een minishoot boekten en dus maar een beperkt aantal fot’os krijgen) een hele grote selectie foto’s, als er foto’s niet bijzitten is daar een goede reden voor.
Kunnen wij de foto’s ook onbewerkt krijgen?
Neen, de bewerkingen van de foto’s horen bij het boeken van mij als fotografe en drukken tevens een stempel op mijn stijl van fotograferen.
We zouden onze foto’s graag delen op social media, wat doen we best?
Fijn dat jullie deze willen delen! Ik voorzie steevast een mapje met logo op de foto’s, het is altijd fijn als jullie deze gebruiken. Linken naar mijn website, facebook of instagram pagina is ook heel lief!
Wij hebben liever niet dat er foto’s online komen van onze shoot of reportage, kan dit?
Geen probleem, laat het mij even op voorhand weten en ik houd hier rekening mee!
Kunnen wij bij jou terecht voor prints of albums?
Jazeker! Jullie krijgen de foto’s in hoge resolutie dus in principe kunnen jullie ermee doen wat jullie willen maar ik help jullie ook graag verder om zo tot het beste resultaat te komen.
Wat is de levertermijn?
Bij gewone reportages of fotoshoots probeer ik de foto’s ten laatste 3 weken na datum door te sturen, voor een huwelijk zijn dit uiteraard heel wat meer foto’s en dan probeer ik deze binnen de 5 weken af te werken. Alles is natuurlijk een beetje afhankelijk van de drukte hier, dus ze kunnen er zeker ook vroeger zijn.
Heb jij ook cadeaubonnen?
Ja hoor, stuur mij gerust een mailtje en ik maak eentje klaar voor jou. Je kan kiezen om een bepaald bedrag op de bon te zetten maar je kan ook betalen voor een hele shoot, aan jou de keuze!