Hey, ik ben Lies!

Fotograaf Zele

altijd op zoek naar mooie & leuke beelden.

Ik ben Lies en sta zelf helemaal niet graag op foto!

‘t Is te zeggen: ik hou er niet van als er een lens in mijn gezicht geduwd wordt en ik zo’n beetje verplicht word om een fake glimlach tevoorschijn te toveren: willen of niet!

Net daardoor kroop ik vroeger ook al vaak achter de camera, ik hield ervan om mensen en dingen te fotograferen, maar het moest vooral stiekem of toch spontaan gebeuren. Mensen zeggen wat ze moeten doen? Da’s echt niets voor mij! Ikzelf zou het ook heel onwennig vinden om te horen waar mijn handen juist moeten liggen en naar welk punt ik moet kijken. Daarom dacht ik ook niet dat ik ooit een portretfotograaf zou worden. Ik had het gevoel dat het allemaal te geforceerd was. Gelukkig ben ik er op tijd achter gekomen dat het zo helemaal niet hoeft en dat er ook heel veel mensen zijn die net als ik niet houden van onnatuurlijk staan lachen naar de camera. En dat blijkt mijn sterkte te zijn! Ik zorg ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen, zelfs met een camera in de buurt, waardoor ik ze kan vastleggen zoals ze echt zijn.

Toen ik fotografie begon te studeren, ging mijn aandacht eerst uit naar documentaire fotografie: ik wou echte momenten vastleggen met echte mensen… Maar ik ben eigenlijk wel een huismus, dus dat leek misschien niet het beste idee. Toen ontdekte ik de huwelijksfotografie! Wat ik eerder zag als een stijve bedoening met vaak geposeerde beelden, bleek eigenlijk geweldig te zijn, als je maar leuke koppels als klant hebt. Ik kon het als een documentaire benaderen door zo onzichtbaar mogelijk foto’s te maken van mensen en situaties én ik kon mijn hernieuwde liefde voor portret er ook in gebruiken. De perfecte combinatie dus. Een ander pluspunt is dat huwelijken maar een dag duren en ik dus ‘s avonds (of in het midden van de nacht) terug kan keren naar mijn thuis; bij mijn lief, mijn twee honden en drie katten.

Ik ben heel graag onder mensen, maar als introvert heb ik toch veel tijd nodig waarin ik thuis kan zijn. En ik ben daar graag! Ik heb er mijn man en onze enthousiaste dieren die mij allemaal staan op te wachten en van de nodige liefde voorzien. Ik probeer er ook heel wat planten in leven te houden, zowel binnen als in onze permacultuurtuin en moestuin. Verder probeer ik zo bewust mogelijk te leven, met respect voor elk mens, dier en de natuur. Ik kook ook heel graag en dan nog het liefst met groentjes uit de tuin, maar alles moet wel vegan zijn.

Ik ben ook graag creatief bezig en maak posters en andere leuke hebbedingen via Lies Maekt!

Voor een goed biertje met vrienden, lekker eten, een toffe wandeling of een goed concert kom ik graag buiten, al moet ik wel op mijn tanden bijten als ik de teleurgestelde blikken van mijn hondjes zie wanneer ik vertrek!

Oja, volgens mijn lief maak ik ook heel veel flauwe mopjes: ge zijt gewaarschuwd!

Ik en mijn furry family!

fotograaf Lokeren

Knuffelen met de liefste Pivo

fotografie kat

Koning Voltie

wandelen

Op wandel in de Ardennen

Als kat en hond?

Dink.

De liefste hond en het liefste lief

Django & Pivo

Wasi de avonturier

Wasi de knuffelkat

De schattigsten.

Knuffels. Heel veel knuffels.

11 11

Laat mij je verhaal vertellen

tijm