Vakantie in Vercors

27/07/2020

Ja, wij gingen op vakantie…
Toen corona net uitbrak wou ik eigenlijk meteen annuleren – voor die keer dat we ons reis eens vroeg boekten… We besloten uiteindelijk toch af te wachten en konden vertrekken richting Vercors, een mooi natuurgebied in de Franse alpen.

We gingen met de auto en verbleven in klein huisje net aan een bos. Heel afgelegen dus en misschien wel meer coronaproof dan in Lokeren blijven 🙂
Ons masker hadden we steevast bij voor moesten we eens naar de winkel gaan, op restaurant gingen we niet (niet dat we als vegan veel opties zouden gehad hebben ook waarschijnlijk zo in the middle of nowhere 😉 ), een terrasje deden we wel: maar we hielden sowieso onze afstand.

En het deed deugd!
Ik hou van ons tuintje en ben graag thuis, maar zo opstaan en de bergen zien. Meteen even snel gaan wandelen met de hondjes, ‘s middags een lange wandeling doen, een beetje wildplukken in het bos, gezellig een frans biertje drinken (ok, ik had ze liever Belgisch gehad), even wat weg zijn van social media en niet denken aan de hele toestand in de wereld… We waren slechts een weekje weg, maar het had gerust wel even langer gemogen! (Al was ik wel blij om de katten en ons tuintje terug te zien, aan dat laatste was er ook wel opnieuw wat werk, zo snel dat alles gegroeid is!)

Als fotograaf was het ook echt geweldig om zo’n mooie landschappen te zien. Aangezien we veel wandelden en twee honden mee hadden, en er eentje is dat wel eens aan de leiband durft te trekken ook, werden het wel vooral snelle snapshots onderweg. Ik nam een oude, kleinere camera mee. Daar zit meer ruis op en de algemene kwaliteit van de foto’s is iets minder, maar mijn nek was mij dankbaar 🙂 Hieronder een klein overzicht van ons weekje Vercors!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT