Communieshoot in de plantentuin – Amber

21/02/2022

De plantentuin in Meise; ook wel echt een topper qua locatie en je hebt er altijd goed weer in de mooie serres. Ik zeg soms al lachend tegen mijn communicanten dat ze zichzelf moeten voorstellen dat het 30 graden is op een kouder dagje… Maar van die koude heb je in de plantentuin geen last!

Vorige zomer was niet de beste qua goed weer en op de dag dat Amber haar shoot geplant stond was ik toch blij dat we voor de plantentuin kozen – ‘t was namelijk toch wel wat aan’t regenen buiten.

Amber was in het begin heel verlegen en ik het duurde even voor ze echt loskwam. Enkele vragen stellen waardoor ze zou vertellen werkte niet meteen maar ik vind altijd wel een manier! Gelukkig is er in de plantentuin plaats genoeg om te dansen, dingen te ontdekken én er zijn heel wat planten waartussen je je kan verstoppen. En ja hoor, Amber ontdooide toch ook en gaf me naar het einde van de shoot toe zelfs een gekke bek. Haar mooie, oprechte lach kwam er uiteindelijk ook door. Het vinden van een bloem met de eerste letter van haar naam was de kers op de taart voor het krijgen van geweldige spontane foto’s!

Ambers zus mocht ook mee en ook haar aanwezigheid zorgde ervoor dat het fotograferen wat makkelijker verliep, zo konden we de aandacht nog een beetje meer wegtrekken van het feit dat er een camera aanwezig was.

Soms kan een uur fotograferen veel lijken maar ik merk toch nog steeds dat de beste foto’s altijd op het einde van de shoot genomen worden. ‘t Is voor de meeste kinderen (en volwassenen) in het begin toch nog steeds wennen dat er foto’s genomen worden, ook al moeten ze niet echt poseren.

Heb je zelf ook een kind dat wat gewenning nodig heeft? Vraag dan zeker niet steeds om eens mooi te lachen en laat ze gewoon op hun eigen tempo ontdooien voor mijn camera. Dat vraagt soms wat tijd, maar het loont zeker de moeite om mooie, spontane beelden te hebben zonder een geforceerd lachje!

Bekijk hier meer info & foto'sIk ontvang graag een brochure!

Ik lees graag nog wat meer over je werkwijzeIk boek je meteen als fotograaf

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT